Localnicii dintr-un sat au ieșit duminică în stradă pentru a cere reparația unui drum! – FOTO

Aproximativ 100 de locuitori din comunele Comorâște și Doclin din județul Caraș-Severin au ieșit în stradă duminică, 16 iulie, pentru a protesta împotriva stării deplorabile a drumului județean care leagă cele două localități.

Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile precare de circulație și spun că au ajuns la capătul răbdării, cerând autorităților județene să acționeze imediat.

Cetățenii, care s-au adunat într-un protest organizat în fața primăriei din Comorâște, au scandat lozinci precum „Nu vă mai bateți joc de noi!”, „Vrem asfalt” și „Si noi contăm la vot”.

Aceștia au fost frustrați de promisiunile fără rezultate și de faptul că sunt nevoiți să investească sume considerabile în reparația autoturismelor lor, afectate de drumul accidentat și plin de gropi. Oamenii doresc să-și facă auzită vocea și să atragă atenția Consiliului Județean Caraș-Severin în speranța că vor fi luați în considerare.

Revolta cetățenilor nu se limitează doar la starea precară a drumului, ci vizează și degradarea podului dintre Surducu Mare și Doclin, care reprezintă un real pericol pentru cei care îl traversează zilnic pentru a merge la serviciu sau în alte activități. Protestatarii au ridicat întrebarea retorică: „Dacă se întâmplă o nenorocire pe acest pod, cine răspunde?”. Oamenii se simt neglijați de autorități și susțin că nu doar drumul, ci și mașinile lor suferă din cauza condițiilor neadecvate de circulație.

Primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, a solicitat intervenția autorităților județene pentru a efectua lucrări de consolidare, iar reprezentanții Direcției de Drumuri Județene au recomandat limitarea tonajului la intrarea pe pod într-o primă fază. Primarul comunei Doclin, Dănuț Oană, s-a alăturat protestului, cerând autorităților județene să se mobilizeze pentru reabilitarea drumului și rezolvarea problemelor legate de pod.

Cetățenii speră că protestul lor va atrage atenția autorităților și va determina o acțiune imediată pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și asigurarea siguranței cetățenilor din zonă. Este evident că nemulțumirea comunității persistă, iar locuitorii doresc să vadă schimbări concrete și rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă în fiecare zi.

Publicitate