Lucian Micu deschide primăria municipiului Roman pentru românii din diaspora

Lucian Micu, primarul municipiului Roman, a avut astăzi o întâlnire cu un grup de romașcani care lucrează în străinătate. La această întâlnire au participat și deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, precum și viceprimarul Roxana Iorga.

Tot astăzi, în Roman se organizează ”Zilele Diasporei”, o manifestare cultural–artistică și de divertisment dedicată românilor de pretutindeni.

Publicitate

Declarația primarului Lucian Micu:

Am avut astăzi onoarea și plăcerea de a mă întâlni cu cei care lucrează în străinătate și se află acum acasă, pentru ei și pentru cei dragi.

Peste 30 de oameni, de toate vârstele, au vrut să ne întâlnim și cred că, așa cum au fost și cei mai mulți de acord, prin implicare și dialog putem face din țara noastră și din orașul nostru un loc și mai drag.

Cunosc foarte bine dulcea-amară viață și muncă în străinătate și, poate și din acest motiv, vreau să ajut cât mai mulți oameni să revină în Roman, să evolueze aici, fără grija dorului de cei dragi.

M-am bucurat să văd că există interes din partea romașcanilor de a-și deschide o mică afacere, fie că e în domeniul alimentar sau al educației, și voi încerca să-i ajut, cât va ține de mine și de legislație.

Împreună cu specialiștii de la ADRNE și Re-Patriot, romașcanii care-și doresc să fie pe cont propriu cred că pot reuși, iar investind în Roman vor ajuta și mai mult la dezvoltarea comunității noastre. Este drept că în România ne confruntăm cu birocrația excesivă, dar, treptat, la nivelul administrației din Roman vom elimina, prin digitalizare, multe din aceste neajunsuri. Iar ce nu se poate îmbunătăți prin programe informatice, vom reuși prin calitatea umană, eu rămânând aceeași persoană deschisă la dialog și la găsirea soluțiilor prin comunicare.

Publicitate