Ludovic Orban: Pacienții pozitivi care s-au externat după decizia CCR vor fi căutați

În cadrul unui interviu pentru Digi24 care a avut loc luni, 20 iulie, premierul Ludovic Orban a declarat că Pacienții infectați cu noul coronavirus și care s-au externat la cerere din spital vor fi căutați.

Întrebat dacă cei care s-au externat la cerere vor fi duşi din nou în spital, Orban a afirmat: ”Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare direcţie de dănătate publică să poată să emită deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie, dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc.
Toată baza de date de la Ministerul Sănătăţii să fie transmisă la MAI, să existe, practic supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi în acelaşi timp, controale de respectare a măsurii izolării la domiciliu”.
Orban a precizat că 972 de persoane confirmate cu coronavirus s-au externat la cerere, după decizia CCR. Mai mult, au existat şi persoane testate pozitiv care nu s-au internat.

Premierul mai spune că nu se pune problema unor măsuri restrictive, dar că acest lucru ar fi posibil dacă numărul de cazuri zilnice trece de 1.200: „Nu ne dorim să luăm nicio măsură restrictivă. Obiectivul nostru este să nu luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia în primul rând şi activităţile care se derulează.

Nu ne dorim să fim în situaţia să luăm astfel de măsuri, pentru că, într-adevăr, dacă va creşte numărul de persoane infectate peste 1000 – 1200, deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive acolo unde există cel mai mare risc epidemiologic, măsuri care pot fi locale, zonale, de carantinare, mai ales a zonelor cu cel mai mare nivel de răspândire a virusului”, anunță cei de la Hotnews.ro.

 

Publicitate
Publicitate