Luni, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, nu se vor face ore!

Luni, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală.

Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua Internațională a Educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că “unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”

Contactat de epedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că “ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Publicitate