Mafia lemnului destructurată din temelii: căruțe pline cu lemne furate, prinse de polițiști!

Sigur că titlul este ironic, dar nu putem remarca cu cât aplomb, autoritățile au comunicat prinderea căruțașilor cu lemn fără acte, în timp ce pădurile României sunt furate cu sutele de camioane.

La data de 28 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic.

În acest context, pe raza comunei Vătava, au depistat 8 atelaje hipo, care transportau material lemnos, anunță ardealnews.ro.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că 8 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, din comuna Deda, efectuau transporturi de material lemnos pentru care nu existau documente legale.

În consecinţă, poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestora, cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, cantitatea de 13 metri steri de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Vătava, fiind totodată ridicate în vederea confiscării 5 motofierăstarie.