MAI cumpără 600 de mașini BMW cu cutie automată și opt viteze, pentru Poliția Rutieră!

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de autoturisme pentru poliția Rutieră. Ele vor înlocui Daciile Logan.

IGPR a anunțat inclusiv câștigătorul licitației, mașinile fiind marca BMW seria 3, intenția de a achiziționa aceste mașini fiind publicată în iunie 2022, relatează  site-ul romania.europalibera.org.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată. Acordul cadru prevede 300 de autoturisme cantitatea minimă și 600 de mașini cantitatea maximă.

Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5

Licitația la care s-a prezentat un singur ofertant a atras atenția sindicatului de poliție Europol.

„Licitația a fost una ,,cu cântec” am putea spune noi, întrucât specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure, însă una a sărit în evidență: se dorea o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim (atenție!) 8+1 trepte.

După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunță sindicatul Europol.

Prețul contractat pe o autospecială este de 163.343 de lei, aproximativ 33.200 de euro, fără TVA. Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Potrivit caietului de sarcini, viitoarele mașini ale poliției vor avea următoarele caracteristici:

  • categoria M1;
  • combustibil benzină;
  • cilindree min. 1900 cm3;
  • motor min. 4 cilindri, min. 130 kW, min. 290 Nm cuplu;
  • transmisie 4×4 permanent, cutie automată min. 8+1 trepte;