Mai mulți funcționari dintr-o primărie nu mai vin la muncă după ce primarul a anunțat că îi va verifica cu etilotestul!

Mai mulți angajați ai Primăriei din Târgu Jiu au decis să se autosuspende din funcții sau să-și ia concediu în urma anunțului primarului Marcel Romanescu, care a declarat că va efectua teste pentru a depista persoanele care consumă alcool la locul de muncă.

Cu un efect imediat, secretarul Primăriei s-a numărat printre cei depistați cu o alcoolemie de 0,51 la volan pe 13 februarie.

Publicitate

Primăria municipiului Târgu Jiu, cu peste 600 de angajați, a introdus recent alcooltestul ca metodă de verificare a consumului de alcool la birou. Florin Băluță, directorul Poliției Locale, a confirmat că au primit aparatul încă din 2022 și l-au folosit periodic în baza unui regulament strict.

Marcel Romanescu, primarul orașului, a subliniat că nu se intenționează testarea tuturor angajaților, ci doar în cazul unor suspiciuni sau în conformitate cu regulamentul stabilit. Acesta a adăugat că de la introducerea aparatului în 2019, unii angajați cunoscuți cu viciul consumului de alcool au ales să se autosuspende pentru a evita testele.

Reacțiile din comunitate par să susțină măsura, mulți localnici considerând că este benefică și că va contribui la disciplina angajaților de stat. Incidentul recent în care secretarul Primăriei a fost prins conducând sub influența alcoolului a stârnit reacții critice, susținând nevoia de verificări regulate.

Cu toate acestea, primarul a subliniat că testarea nu va fi aplicată în mod arbitrar și că se va face în conformitate cu procedurile stabilite. Comunitatea pare a susține această inițiativă, în speranța că va contribui la un mediu de muncă mai disciplinat și responsabil în cadrul instituțiilor publice.

Publicitate