Maia Morgenstern, în primul thriller românesc inspirat din ”Capra cu trei iezi!” (FOTO/VIDEO)

„Capra cu trei iezi”, unul dintre cele mai interesante filme românești ce vor fi lansate anul acesta, va avea premiera internațională la TIFF pe 23 iunie, anunță HotNews.ro.

Filmul este o adaptare pentru marele ecran a poveștii lui Creangă însă în viziunea lui Victor Canache pelicula nu este deloc una care ar intra astăzi în categoria „pentru copii”, acesta trăgându-și inspirația din varianta originală a poveștii pe care probabil mulți au uitat-o.

Publicitate

„În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică.

​Bazat pe una din cele mai cunoscute fabule româneşti (Capra cu trei iezi de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele”.

Hotnews: Cum ai descrie „Capra cu trei iezi” pentru cei care se întreabă dacă să meargă să vadă filmul și cum ți-a venit ideea adaptării poveștii lui Creangă?

Regizorul Victor Canache: Eu l-aș descrie ca un soft horror, nu e cu foarte mult „gore” și nu e un un horror cum suntem obișnuiți cu horror-urile și care știm unde pot duce.

Dacă vreți să știți la ce să vă așteptați, ideal ar fi ca orice român care ar vrea să vadă filmul să recitească povestea, dar să nu recitească povestea pe care o au probabil în momentul de față acasă pentru copiii din generațiile noi.

Să citească „Capra cu trei iezi” care ne-a fost nouă citită de bunici, varianta originală cu capetele în geam, cu sângele pe pereți și, nu știu, ce le va trece prin cap când vor citi povestea asta e probabil ce vor vedea la cinema sau la proiecție…”

Hotnews: În rolul principal o avem pe Maia Morgenstern, un nume pe care îl recunosc toți românii și nu numai. Cum ai convins-o să joace în film ținând cont că e și debutul tău ca regizor?

Regizor: Practic, doamna Maia Morgenstern era pilonul de rezistență al întregului proiect. Prima mișcare pe care am făcut-o în direcția asta a fost să-i scriem doamnei Morgenstern. Dânsa mi-a fost profesoară de actorie în facultate, deci ne cunoșteam.

I-am compus un mesaj, i-am propus rolul, a acceptat fără să ezite și de acolo s-a construit totul, de acolo a început totul să se clădească, dar ăsta a fost primul, primul, primul pas. De ce a acceptat? Pentru că o cunosc de din 2010 pe doamna Morgenstern și mereu a fost de partea artistului debutant, de partea artistului care încearcă să facă ceva.

Marius Bodochi care joacă lupului, sau a „cumătrului”, cum este denumit în film, oferă și el o intepretare absolut impresionantă deși este cu siguranță mult mai cunoscut pentru rolurile sale din teatru decât film. Povestește-ne puțin cum a fost și colaborarea cu el.

Mai multe despre acest subiect puteți cti aici.

Publicitate