Mamă anchetată după ce a plecat spre România cu fiica ei, fără să informeze școala!

Poliția de frontieră germană de la aeroportul din Memmingen a avut parte de o situație neașteptată în timpul verificării actelor unei românce și ale fiicei sale, informează Libertatea.ro.

Potrivit portalului de știri regionale All-in.de din Allgau, o femeie în vârstă de 45 de ani împreună cu fiica sa de 13 ani intenționau să zboare către Iași, în România.

Publicitate

Surpriza a apărut atunci când polițiștii au solicitat scutirea de la școală pentru fata în vârstă de 13 ani, iar mama nu a putut furniza documentul solicitat. În loc de scutire, femeia a declarat că a informat școala că fiica ei va fi absentă, sub pretextul că aceasta ar fi bolnavă pe întreaga durată a călătoriei în România.

Confruntați cu această situație neobișnuită, oficialii au demarat proceduri administrative împotriva femeii în vârstă de 45 de ani și au informat instituția școlară despre încălcarea regulilor. Cu toate acestea, după intervenția autorităților, mama și fiica au primit aprobarea de a urca în avionul lor și de a continua călătoria spre destinația dorită, Iași.

Incidentul ridică întrebări cu privire la respectarea regulilor de către părinți în ceea ce privește absența copiilor de la școală și subliniază importanța respectării procedurilor legale în astfel de situații.

Publicitate