Mamă și fiică judecate pentru moartea unui bebeluș. Au tras de el cu forță, provocându-i leziuni!

Două femei, mamă și fiică, din comuna Dimăcheni, județul Botoșani, au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă în legătură cu moartea tragică a unui bebeluș în vârstă de 6 luni, în februarie 2021.

Potrivit informațiilor furnizate de Monitorul de Botoșani, mama bebelușului, în vârstă de 24 de ani, a dorit să-și ia fetița și să plece de la locuința concubinului ei, din motive nespecificate.

Publicitate

Însă, conflictul dintre cele două femei, mamă și fiică, a escaladat rapid într-o tragedie. În timp ce se certau, fiecare încerca să smulgă copila din brațele celeilalte, rezultând în leziuni grave pentru micuț.

După altercație, bebelușul a început să prezinte simptome de rău, însă nici mama, nici bunica nu au cerut ajutor medical, sperând că situația se va îmbunătăți de la sine.

Tragedia s-a consumat la trei zile după conflictul inițial, când bebelușul a decedat. Investigatorii au preluat cazul și au descoperit că moartea copilei nu s-a datorat unui accident minor, așa cum s-a crezut inițial, ci a fost cauzată de mișcările bruște la care a fost supusă, provocându-i o hemoragie subdurală bilaterală.

Având în vedere gravitatea faptelor, cazul a fost transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, unde cele două femei vor fi judecate pentru ucidere din culpă. Tragerea de copil cu forță, care a condus la consecințe atât de grave, a dus la acuzațiile care planează acum asupra lor. Procesul va stabili responsabilitatea și va aduce, speră autoritățile, un răspuns adecvat în fața acestei tragedii.

Publicitate