”Mâna lui Dumnezeu”: mănuși umplute cu apă fierbinte pentru a simula un contact uman

La un spital din Italia, câteva asistente au venit cu ideea de a umple mănușile cu apă caldă și a le pune în jurul palmei pacienților izolați, aflați la Terapie Intesivă infectați cu Covid.

Au numit-o ”Mâna lui Dumnezeu”, pentru că în acest fel a oferit mângâiere bolnavilor izolați. Au folosit două mănuși de unică folosință legate și umplute cu apă fierbinte, pentru a simula un contact uman imposibil din cauza izolării în structuri.

Am făcut această mănușă cu apă fierbinte pentru a îmbunătăți perfuzia pacientului meu și a vedea mai bine saturația. De asemenea, sper că pacientul are senzația că cineva îl ține de mână“, a declarat una din asistente, conform sanitainsicilia.it.

Lidiane Melo, asistentă originară din Brazilia (foto), povestește despre cazul care a emoționat-o cel mai mult și care a făcut-o să aplice această ”soluție”. O mamă a implorat-o să nu fie anesteziată, să rămână conștientă pentru a-și revedea fiicele.

Se temea că atunci când va adormi, nu se va mai trezi niciodată. Datorită restricțiilor, asistenta nu a putut ține mâna femeii din cauza riscului de contaminare, așa că a umplut mănușile chirurgicale cu apă fierbinte, le-a legat una de alta, apoi le-a pus mâna femeii între ele.