Marcaj rutier făcut de Dorel și plătit de către primăria unui municipiu cu pretenții! – VIDEO

Într-un oraș în care circulația rutieră este mereu o provocare pentru șoferi, o nouă operă de artă a luat cu asalt bulevardele și rețelele de socializare.

Un clip video amuzant a devenit rapid viral după ce a dezvăluit modul inedit în care s-au trasat benzile rutiere pe un bulevard aglomerat din municipiu.

Publicitate

În filmulețul care a făcut furori pe internet, se poate vedea cu ochiul liber că munca de marcare a benzilor a fost abordată cu un simț estetic aparte. Specialiștii în trasarea benzilor rutiere par să fi renunțat la rigurozitatea riglei și au optat pentru metoda mai… „artistică” – trasarea după ureche! Astfel, fiecare baliză direcțională pare să fi inspirat pe loc, creativitatea fiind la ea acasă.

Rezultatul? O adevărată operă de artă pe asfalt, în care liniile și coloanele rutiere dansează într-un ritm haotic, aducând mai mult a cod de bare abstract decât a marcaje pentru fluidizarea traficului. Unul dintre comentatorii amuzați a remarcat că parcă benzile au vrut să își găsească propria destinație, în loc să ghideze șoferii către destinațiile lor.

Chiar dacă marcajele rutiere s-au făcut după ureche, locuitorii din Constanța au luat cu brio provocarea și s-au adaptat noilor trasee bizare. Orașul a devenit astfel un adevărat labirint rutier, unde ghidajul „artistic” pare să fie cuvântul de ordine.

În timp ce unii șoferi se declară uimiți de ingeniozitatea celor care au trasat benzile, alții se întreabă dacă nu cumva este vorba de o nouă tendință în designul urban. Poate că într-o lume aflată mereu în căutare de originalitate, aceasta este următorul pas – să renunțăm la reguli și să lăsăm imaginația să conducă traficul!

Până la urmă, poate că acest experiment curajos ne va ajuta să înțelegem că regulile sunt făcute să fie încălcate și că, uneori, să te lași ghidat de ureche poate fi cea mai bună opțiune.

Rămâne de văzut dacă autoritățile locale vor păstra acest „opera de artă” pe asfalt sau vor reveni la marcajele tradiționale, dar un lucru e cert: acest clip video a dovedit că, uneori, ironia rutieră poate fi și o formă de divertisment pe cinste!”

În orice caz, Constanța este depășită la capitolul prostie în administrație de Piatra-Neamț, unde întâlnim benzi pentru biciclete cu stâlpi în mijloc (vezi aici).

Publicitate