Marcel Ciolacu, pe tronul regal al Mănăstirii de pe Muntele Athos în ajunul Bobotezei

Într-o vizită surpriză și plină de semnificație, premierul României, Marcel Ciolacu, s-a aflat la Mănăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos, în ajunul celebrării Bobotezei.

Însoțit de Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, și înconjurat de un alai impresionant de membri de partid, toți evidențiind o profundă trăire religioasă, Ciolacu a pășit vineri seara în sfântul lăcaș, informează defapt.ro.

Publicitate

Vizita premierului a fost marcată de un protocol deosebit, în timpul căruia Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu căldură de un sobor de călugări ai mănăstirii. Într-o imagine ”remarcabilă”, premierul s-a așezat pe tronul regal din biserică, purtând o pufoaică de firmă, blugi și ghete asortate.

Alături de el, într-o poziție de respect, se afla Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului, marcând astfel o ierarhie în cadrul delegației. Ceilalți membri de partid au ocupat locuri în funcție de rangul politic, cu o ierarhizare clară și solemnă.

Este important de menționat că pe tronul regal din biserică au dreptul să stea doar regii, împărații, patriarhii sau președinții de stat, iar gestul premierului Marcel Ciolacu a atras atenția și a generat discuții pe tema respectării tradițiilor și protocolului religios.

Nu este prima vizită a premierului la Mănăstirea Vatopedu, Marcel Ciolacu mai călcase pragul acestui loc sfânt în aprilie 2023, înaintea sărbătorii de Paște. Gestul său de a reveni în acest loc sacru subliniază importanța spirituală pe care o acordă evenimentelor religioase.

Totodată, în contextul relațiilor dintre afaceri și spiritualitate, se aduc în discuție afirmațiile afaceristului român cunoscut drept „Pescobar”, Paul Nicolau, care susține că desfășoară afaceri cu Mănăstirea Vatopedu, importând doradă pentru restaurantele sale din România.

De asemenea, fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, nu ezită să împărtășească despre relația sa apropiată cu starețul Efrem de la Mănăstirea Vatopedu, aducând în prim-plan conexiunile dintre lumea politică și spiritualitatea religioasă.

Publicitate