Masca va fi OBLIGATORIE pe litoral, în anumite intervale orare, de la 1 august.

Obligativitatea purtării măștii în spațiile închise va fi impusă în zonele aglomerate și în județul Constanța, inclusiv în stațiuni, în zonele de promenadă. Măsura se va aplica din 1 august.

Anunțul a fost făcut joi de prefectul județului, George Niculescu, relatează HotNews.ro.

El a precizat că, la propunerea DSP și a Poliției Județene Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că din 1 august va fi obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, precum piețe, târguri, curtea bisericilor, peroanele gărilor, stații de autobuz.

Potrivit prefectului, va fi obligatorie purtarea măștii inclusiv în stațiunile de pe litoral, în zonele de promenadă, în intervalul orar 18.00-24.00.

CJSU a mai decis suplimentarea cu 36 a paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 la Spitalul Municipal Mangalia şi suplimentarea spaţiilor de carantină. „Din cauza numărului mare de infectări suntem nevoiţi să alocăm un număr suplimentar de 36 de paturi şi în această unitate medicală (Spitalul Mangalia – n.r.), care devine şi ea, prin introducerea în planul alb, unitate medicală suport COVID”, a precizat prefectul.

Programul teraselor şi al cluburilor de pe litoral rămâne nemodificat.

„Programul teraselor şi cluburilor este menţionat în hotărârea de Guvern care a fost dată publicităţii ieri. Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, este stabilit prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37 publicată cu o zi înainte şi se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care reprezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologic.

La nivelul judeţului Constanţa astăzi avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Daca se va aplica, aşteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea în Monitorul Oficial”, a mai spus prefectul, răspunzând unei întrebări.

Publicitate