Mașina care poate să meargă luni de zile fără încărcare, apare pe piață în câteva luni! (FOTO)

O mașină electrică alimentată cu energie solară, despre care producătorul susține că poate rula „luni de zile” fără a necesita încărcare, este cu un pas mai aproape de producție. Automobilul electric folosește puterea luminii solare pentru a-și menține încărcată bateria de 60 kWh.

Compania vrea să producă 500 de modele Lightyear One pentru a fi disponibile la vânzare în această vară, informează promotor.ro.

Potrivit producătorului olandez, utilizarea medie va avea ca rezultat o autonomie de 725 de kilometri (WLTP). Dar, teoretic, Lightyear One poate fi condus „luni de zile fără încărcare”.

Modelul poate funcționa și fără încărcare la priză datorită panourilor solare care colectează energie de la soare pentru a încărca bateria de 60 kWh.

Acoperișul, capota și partea din spate ale modelului One sunt acoperite fiecare cu panouri solare care pot acumula energie în fiecare oră pentru parcurge până la 12 kilometri.

Acest lucru înseamnă că o mașină Lightyear One parcată poate acumula energie pentru a parcurge 96 de kilometri – mai mult decât suficient pentru călătoriile zilnice ale majorității oamenilor – în doar 8 ore sub soare puternic. Chiar și pe vreme nefavorabilă, Lightyear One poate acumula energie pentru o autonomie de 40 de kilometri.

Presupunând că oamenii conduc în medie 30 de kilometri pe zi, teoretic, bateria mașinii nu ar trebui să fie conectată la priză niciodată – deși Lightyear spune că vehiculul va veni cu un sistem de încărcare rapidă pentru cei care doresc să-și încarce bateria mai rapid.

Potrivit producătorului, în testul recent la 130 km/h modelul a avut un consum de 14,1 kWh la 100 de kilometri. Acesta scade la 8,3 kWh la 100 de kilometri când este condus în condiții normale.

Datorită construcției sale din aluminiu și fibră de carbon, Lightyear One are o greutate proprie de doar 1315 kg.