Mașini electrice aproape gratis, cu un preț sub cel al unui abonament de telefonie

Cumpărătorii de automobile din Europa pot achiziţiona un vehicul electric nou nouţ pentru un preţ mai mic decât cel al unui abonament de telefon mobil, graţie unor subvenţii generoase.

După ce guvernele din Germania şi Franţa, cele mai mari pieţe auto din regiune, au majorat stimulentele pentru achiziţionare de vehicule electrice, cumpărătorii au luat cu asalt reprezentanţele. Potrivit Bloomberg, subvenţiile acordate de cele două ţări sunt printre cele mai mari din lume.

Acest sprijin de la stat permite, de exemplu, unui dealer auto cu peste 50 de reprezentanţe în Germania, să facă publicitate unui contract de leasing pentru noul electromobil Renault Zoe, care este acoperit în întregime de subvenţii!

În cele 20 de zile de când a lansat oferta online, aproximativ 3.000 de persoane s-au interesat de ea, iar 300 au şi semnat deja contractele.

Dacă am fi avut mai mulţi angajaţi în vânzări am fi semnat chiar mai multe contracte. Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor în urma subvenţiilor, însă această aglomeraţie chiar ne-a luat prin surprindere”, a declarat Wolfgang Huber, director de vânzări pentru automobilele electrice la reprezentanţa Autohaus Koenig din Berlin.

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron au încercat să diminueze impactul pandemiei de coronavirus asupra industriilor auto din ţările lor. Vânzările de automobile în Europa şi-au revenit mai lent în Europa decât în China sau America de Nord, ceea ce i-a presat pe decidenţi să sprijine industria auto, un domeniu important de locuri de muncă şi activitate economică.

În consecinţă, în Franţa, vânzările de automobile model Renault Zoe se vor dubla în acest an, iar în Olanda un fond de 10 milioane de euro destinat sprijinirii achiziţiei de automobile electrice s-a terminat în doar opt zile.

Iată un alt exemplu din Germania: subvenţiile guvernamentale de până la 9.000 de euro pentru un vehicul electric au majorat de zece ori vânzările Carfellows, un site de vânzări auto.

Acesta este epoca de aur pentru noi”, spune Rainer Westdoerp, un purtător de cuvânt de la Carfellows, firmă care începând de miercuri a început să ofere contracte de leasing pentru modelul electric Smart EQ cu o valoare de 9.90 euro pe lună.

Publicitate