Măsuri EXTREME: Polițiștii vor patrula în civil pentru a-i amenda pe cei ce nu poartă mască

Măsuri extreme pentru prevenirea răspândirii coronavirusului! 20% dintre polițiști vor patrula în civil printre cetățeni pentru a-i amenda pe cei care nu poartă mască și nu respectă regulile sanitare.

De asemenea, Hotnews informează azi că polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite grupuri se conformează regulilor doar în prezența forțelor de ordine.

Potrivit unor surse guvernamentale, în aceste operațiuni vor fi mobilizați 20% dintre polițiști, anunță stiripesurse.ro.

Consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, confirmă faptul că s-a discutat la nivel guvernamental, iar polițiști în civil vor patrula pe străzi. De asemenea, va fi creat un TelVerde, un număr special la care cetățenii îi pot reclama pe cei care nu respectă regulile.

S-a discutat și se va pune în practică. Sunt oameni care nu vor să respecte măsurile, nu este o măsură coercitivă, nu este o măsură care să deranjeze oamenii, este o măsură pentru acei oameni care nu doresc să respecte măsurile”, a spus Virgil Guran, la Realitatea Plus.

De asemenea, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. Mai mult, reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi, deschiderea de cercetări sau adoptarea altor măsuri sancționatorii. Numărul telverde este 0800.800.165.

Publicitate