Medic: am avut pacienți care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera

Medicul Victor Cauni, șeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina, a declarat că a avut pacienți care au afirmat că ar fi gata să se infecteze cu noul coronavirus, numai să îi poată opera de afecțiunile de care suferă.

În contextul în care spitalul Colentina va redeveni suport COVID-19, Victor Cauni s-a arătat îngrijorat de soarta tratamentului celorlalți pacienți cronici, anunță 3dots.ro.

”Noi vrem să putem lucra în zona de mixt: COVID, non-COVID, ca să nu discriminăm pacienți cu boli grave care nu au această infecție. Ar trebui să ne întrebăm câte sute de pacienți vor muri pentru că nu pot fi tratați de noi?”, a declarat, medicul Victor Cauni la Antena 3.

”Am avut pacienți bolnavi care voiau să se infecteze cu COVID numai ca să îi pot opera. Din punctul meu de vedere, cred că sistemul mixt este singurul viabil. Nici în străinătate nu sunt spitale COVID, sunt spitale care au grijă şi de pacienţi non-COVID şi de pacienţi COVID. Este o boală”, a mai adăugat şeful secţiei de Urologie de la spitalul Colentina.

Medicul a explicat și ce se va întâmpla cu pacienții care se află internați în spitalul Colentina și au nevoie de operație.

”Operaţiile pe care le avem programate vor fi făcute. Luni avem programate 15 operații și de luni nu vom mai face nicio internare pe secție, dacă pacientul nu are și COVID. Sunt pacienţi care au stat 6 luni şi au aşteptat 6 luni în care noi nu am putut trata niciun pacient fără COVID în spitalul Colentina” a spus doctorul Victor Cauni.

Publicitate