Medicii se luptă pentru viața unui tânăr ars după ce a manipulat petarde!

Un tragic incident s-a produs în cartierul Galata, unde un tânăr în vârstă de 30 de ani se află în lupta pentru viață, după ce a suferit arsuri grave în urma unui accident provocat de manipularea imprudentă a petardelor.

Conform primelor informații, tânărul ar fi aruncat o petardă în apropierea unei canistre cu combustibil, declanșând un incendiu violent. Într-o încercare de a proteja copiii din apropiere, care se jucau în zonă, el a intervenit pentru a stinge focul. Din nefericire, în această acțiune curajoasă, flăcările l-au cuprins rapid.

Publicitate

„Tânărul are arsuri pe aproximativ 75% din suprafața corpului, de gradul al II-lea și al III-lea, pe ambele membre inferioare, abdomen, torace și la nivelul feței. Sunt afectate inclusiv căile aeriene. A fost sedat și intubat de către echipa SMURD de Terapie Intensivă, este în Unitatea de Primire a Urgențelor și va fi preluat pe Secția de Chirurgie Plastică”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef al UPU-SMURD Iași.

Echipa medicală se află într-o cursă contracronometru pentru a salva viața tânărului, care a suferit leziuni grave pe o mare parte a corpului. Acesta a fost transferat în Unitatea de Primire a Urgențelor și va fi preluat ulterior pe Secția de Chirurgie Plastică pentru a primi îngrijirea și tratamentul necesare.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Publicitate