Medicul Marinescu: Mersul la piscină sau ștrand vine cu riscul infecțiilor cu candida, stafilococ sau otită

Specialiștii avertizează că activitățile precum mersul la piscină sau la ștrand, precum și scăldatul în diverse ape, pot deveni periculoase din cauza riscului contractării unor infecții, conform medicului Adrian Marinescu.

Potrivit medicului primar în boli infecțioase Adrian Marinescu, apa din aceste zone poate fi purtătoare de diverse infecții dacă nu este tratată corespunzător. Printre infecțiile posibile se numără infecții ale pielii și infecții ușor de contractat dacă se merge desculț, în special în jurul piscinei și la marginea acesteia.

Publicitate

Acestea pot fi de tip micoze, cum ar fi candidoza, sau pot fi cauzate de bacterii precum stafilococul, reprezentând un număr semnificativ de microorganisme care pot provoca infecții deranjante.

În cazul în care apa este tratată cu clor, așa cum este recomandat, există și riscul de decolorare a părului, fiind necesară o protecție corespunzătoare. De asemenea, există riscul dezvoltării otitelor, adică infecții ale urechilor.

Deși majoritatea infecțiilor se rezolvă fără complicații, există și cazuri în care acestea devin cronice, cu infecții ale pielii care necesită un tratament de lungă durată.

Specialiștii recomandă precauție sporită și protecție adecvată în astfel de medii acvatice pentru a preveni riscul de infectare. Este important ca apa să fie tratată corect și în mod regulat, iar igiena personală să fie respectată cu atenție.

Prin luarea măsurilor adecvate, se poate evita potențialul neplăcut al infecțiilor și se poate bucura în siguranță de activitățile acvatice.

Publicitate