Mesajul alarmant al unui poliţist: „Poliţia Română este un sistem semi-mafiot”

Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Europol, a publicat, ieri, un mesaj extrem de dur pe contul de socializare, prezentându-şi opinia despre unele stări de fapt din cadrul instituţiei din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

Polițistul susține că Poliţia Română este un sistem semi-mafiot şi că personal se gândeşte să fugă din sistem cât mai repede „pentru a scăpa cu viaţă”.

Publicitate

Mai jos, mesajul lui Ioan Cănărău:

Trebuie să fug cât mai am timp, ca să scap cu viață !
Așa gândesc eu, după 27 de ani de poliție !

Nu fug de frica vreunui cuțit în spate, furcă-n gât sau o sabie în cap, mai tare mi-e frică de comorbiditățile „dobândite” în tot acest timp !

Pentru că am fost drept, n-am lins clanțe, n-am fost pupincurist, n-am plecat capul în fața regilor cu steluțe pe umeri, m-am ales doar cu diabet, hipertensiune arterială gradul 3 risc foarte înalt, hernie lombară de disc, hernie cervicală de disc, spondilită ankilozantă, și alte diagnostice pentru aproape toate organele din corpul meu.

Ani de zile ture de noapte, servicii în frig, umezeală, stat în picioare timp îndelungat, au lăsat urme adânci ș pe afară și pe interior. La suflet am rămas la fel, tânăr.

Pe lângă mine au trecut sute de promovați pe alte criterii decât cele profesionale, care au ajuns bine mersi doar pentru că au purtat o legitimațe de polițist în buzunar.

Acum îmi fac semn cu mâna, din mers, viitorii pensionari care „rup sâmbetele și duminicile” și salariile de excelență pe baricade.

Dacă știam eu în decembrie 2014, când protestam în fața Ministerului Finanțelor Publice, că sporul câștigat atunci va deveni mijloc de fraudare a banului public, de discriminare, de îmbogățire a călăilor polițistilor, de îngrășare artificială a pensiilor nemernicilor care îi abuzeaza pe polițiși, mă lăsam păgubaș.

„Gura mare”, verticalitatea, normalitatea de a mă împotrivi cutumelor acestui sistem odios, au stat la baza „plafonării” în serviciul de ordine publică.
În locul meu, în pătrățica mea, în limita competențelor mele mi-am făcut treaba, bine zic eu. Aprecierile șefilor? Niciodată pe măsura rezultatelor. De ce? Pentru că”tare-n gură” , pentru că curaj de a spune lucrurilor pe nume și pentru că ….sindicat !

Niciodată în Poliția Română n-au fost promovați polițiștii buni ci doar cei care au știut să facă sluj în fața șefilor.

Așa că, dragi tineri colegi, să nu sperați vreodată că în sistemul în care ați intrat veți fi apreciați pentru că respectați jurământul, pentru că munciți și sunteți corecți.

Iar dacă vă îmbolnăviți din cauza condițiilor de muncă, n-o să vă ajute nimeni cu nimic, cu schimbarea locului de muncă, etc.

Nu mai spun de vreun ultraj, rămâi pe persoana fizică. Toate pretinsele protecții legislative ale polițiștilor dispar.

Sistemul așa a fost construit. Polițiștii corecți, profesioniști, drepți, care gândesc și vorbesc liber sunt atacați de „celulele cu gulere albe” ale sistemului imunitar ce funcționează după reguli comuniste, criminale chiar, care își aruncă polițiștii în fața morții, cu piepturile dezgolite !

Cetățenii ? Manevrați electoral cu poze cu miniștrii lângă polițiști.
De unde atâta dezamăgire?
Din realitatea zilelor pe care le trăim !

Este Poliția Română un sistem semi mafiot ?
În opinia mea da !

Cu stimă și maximă seriozitate, Cănărău Ioan, vicepreședinte .

De altfel, vicepreşedintele Sindicatului Europol nu este la prima postare de acest gen, fiind cunoscut ca foarte vocal şi critic, mai ales cu cei de la comanda inspectoratelor judeţene, IGPR sau minister.

Publicitate