Mesajul unui parlamentar, către polițiști: ”Sunt deputat, nu trebuie să port mască!”

Deputatul PSD Catalin Radulescu, poreclit ”Mitraliera”, a fost amendat în București de Poliție pentru că a refuzat să poarte masca de protecție într-o benzinărie.

Rădulescu a declarat că este demnitar, susținând că astfel este scutit de la purtarea măștii, jignindu-l pe politistul care l-a amendat. El i-a fluturat apoi polițistului legitimatia de parlamentar.

Deputatul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a purtat mască și încă 500 de lei pentru că l-a jignit pe polițist.

„În data de 17.07.2020, un polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat si femeie, ce se aflau în interiorul unui spațiu comercial, nu poartă masca de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător masca. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunostință că va fi sancționat contravențional, a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, anunță Poliția Capitalei.

Pentru faptul că am intrat într-o benzinărie, şi eu din luna martie şi până acum curent, fiind vârful pandemiei, am purtat mască peste tot.

Şi eram prostul proştilor şi eu şi familia mea, pentru că intram într-un hipermarket, şi acolo erau 200 de oameni, inclusiv eu şi soţia mea cu măşti şi cu mănuşi, şi restul câteva mii fără mască şi mănuşi, şi nu i-a amendat nimeni.

După care am văzut că domnul Orban când face şedinţe şi petreceri nu poartă mască nici el, nici colegii lui. Am văzut că Rareş Bogdan care îşi face ziua de naştere cu fetiţa, şi îi doresc multă sănătate fetiţei, nu poartă mască şi e dreptul lui.

Eu văzând că aceşti oameni că nu poartă nici unul dintre ei mască şi inclusiv ieri pe doamna Merkel la o terasă închisă că nu purta mască, eu m-am hotărât ca de azi în colo să nu mai port mască (…)”, a declarat deputatul Rădulescu.

Publicitate