Mihai Chirica s-a ținut de promisiune: analfabetismul nu a plecat din orașul primarului

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a postat luni pe pagina sa de Facebook un text cu greșeli gramaticale. Ulterior, edilul a corectat textul, fiind ironizat de internauți.

Liberalul Chirica promitea în urmă cu un an ca ”analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an stând în topurile naționale cu copiii noștri”.
Ultima postare pe pagina de Facebook pare să încununeze promisiunea făcută de Chirica în august 2020. Cel puțin din punct de vedere gramatical.
Într-o postare în care anunța că va pleca în Polonia să vadă tramvaie care vor ajunge în Iași, primarul a scris: „Eu voi pleca în Polonia la fabrica de tramvaie Pesa, pentru a vedea primul tramvai nou care v-a ajunge în Iași după aproape 50 de ani, o jumătate de secol”. „Două luni v-a dura omologarea tramvaiului”, a mai scris edilul.

Ortogramele de tipul ‘v-a / va’ sunt predate elevilor de clasa a II-a. Ulterior, primarul a corectat textul, după ce a fost ironizat de internauți.

Mult succes i-n vizita di-n Polanda!”, este unul din comentariile de la postarea cu greșeli. „E grea limba româna dom’primar?”, a scris alt internaut. „Pentru limba română apăsați tasta 1”, este alt comentariu ironic de pe pagina de Facebook a primarului.

Postarea inițială: