Milano concurează puternic cu Clujul: o garsonieră de 15mp costă 143.000 de euro! FOTO

Un anunț recent de vânzare a unei garsoniere de doar 15 metri pătrați în inima Milanului a declanșat un val de critici și frustrare în rândul internauților.

Într-un context în care piața imobiliară din Milano devine tot mai dificilă, iar prețurile ating cote exorbitante, o nouă listare a stârnit uimirea și revolta.

Garsoniera, situată la parter, se vinde inițial la prețul de 160.000 de euro, însă a fost redusă cu 11% la suma „promițătoare” de 143.000 de euro, conform informațiilor oferite de Il Messaggero.

Publicitate

Un aspect notabil al acestei locuințe este faptul că micul spațiu trebuie să îndeplinească dubla funcție de bucătărie și dormitor. Decorul compact și îngust include un blat de masă cu o lățime de doar 30 de centimetri, care poate fi transformat în pat.

Cu toate acestea, soluția ingenioasă ridică semne de întrebare cu privire la funcționalitatea spațiului extrem de limitat între pat și aragaz.

Mai mult decât atât, garsoniera face parte dintr-un edificiu cu „interes istoric” construit în 1940, contrastând puternic cu conceptul modern și tineresc promovat în anunț și ridicând preocupări cu privire la siguranța sa în caz de cutremur.

Această locuință intră în topul celor mai scumpe proprietăți sub 20 de metri pătrați, alături de un apartament din New York cu o chirie lunară de aproximativ 1.114 euro, compus doar dintr-o cămăruță și fără baie, și de celebra garsonieră de 11 metri pătrați din Cluj, vândută cu suma de 33.000 de euro.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, un utilizator întrebând retoric: „Cum este legal acest lucru? Credeam că pentru a fi considerat legal un apartament trebuie să aibă o baie funcțională?” Alții au exprimat speranța că anunțul este doar o glumă, cu toate că nu neapărat amuzantă.

Publicitate