Miliardarul care a produs jocul Game of Thrones a murit, otrăvit cu un ceai

Un magnat chinez a murit otrăvit în ziua de Crăciun, potrivit poliției din Shanghai. Lin Qi, în vârstă de 39 de ani, a fost președintele și directorul executiv al dezvoltatorului de jocuri Yoozoo, cunoscut cel mai bine pentru un joc online de strategie bazat de pe serialul Game of Thrones, informează digi24.ro, cae citează BBC.

Un comunicat al poliției din Shanghai a arătat către unul dintre colegii lui Lin – care a fost identificat doar prin numele de familie Xu – ca fiind principalul suspect.

Lin ar avea o valoare netă de aproape 6,8 miliarde de yuani (1,3 miliarde de dolari), potrivit listei Hurun a celor mai bogați oameni din China.

Mulți foști și actuali angajați s-au strâns, vineri, în fața birourilor Yoozoo, pentru a jeli moartea sa.

Lin Qi a fost o vedetă a pieței profitabile de jocuri. El a mai încercat și producția de film.

A fondat Yoozoo în 2009 și a condus cu succes compania printr-o perioadă în care industria de gaming a făcut schimbări importante către jocurile de mobil.

Compania a emis un comunicat emoțional pe microblogul său oficial de Weibo.

“La revedere tinerețe. Vom fi împreună, vom continua să fim buni, vom continua să credem în bunătate și vom continua lupta împotriva a tot ce e rău”, arată comunicatul.

Postarea a atras mii de comentarii în timp ce subiectul a fost văzut de mai mult de 290 de milioane de ori pe Weibo.

Deși detaliile sunt puține, Lin ar fi fost otrăvit, potrivit declarațiilor poliției.

Yoozoo a emis propriul comunicat, spunând că Lin s-ar fi internat la spital după ce nu se simțea bine, însă era într-o stare stabilă.

Lucrurile au luat o turnură dramatică vineri, când compania a anunțat că fondatorul său a murit.

Potrivit relatărilor din presa locală, persoana reținută ar putea fi Xu Yao, care conduce divizia de producție a filmelor în cadrul Yoozoo.

Au existat speculații în presă că Lin a fost otrăvit cu un ceai pu’er, o băutură fermentată chinezească.