Milionarul care le-a sugerat părinților să nu-și mai trimită copiii la școală, a fost reținut de procurori!

Antreprenorul milionar Călin Donca, care le-a sugerat public părinților să nu-și mai trimită copiii la școală, a fost reținut de procurori, conform spynews.ro.

Afaceristul a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA Brașov pentru grup infracțional organizat și evaziune fiscală, urmând ca astăzi să se prezinte în fața judecătorilor cu o propunere de arestare pentru 30 de zile.

Publicitate

Călin și Orianda Donca, oameni de afaceri de succes și părinții a cinci copii minunați, au decis să îi retragă pe aceștia din școlile la care învățau, informea b1tv.ro cu câteva luni în urmă.

Cei mici nu mai merg acum la nicio instituție de învățământ, iar Călin Donca a explicat motivul acestei decizii.

Familia Donca, deosebit de neobișnuită în showbiz-ul românesc, reprezintă un model de unitate și armonie. Cu toate acestea, abordarea lor în ceea ce privește îngrijirea copiilor îi diferențiază de mulți alți părinți.

Orianda și Călin Donca se mândresc cu faptul că au cinci copii în vârstă școlară, dar niciunul dintre aceștia nu urmează cursurile unei școli sau grădinițe.

Prezența familiei Donca în lumina reflectoarelor televizorului se datorează stilului lor de viață luxos. Cu toate că ar putea să se dedice în totalitate plăcerilor materiale, ei au făcut un efort conștient pentru a-și proteja copiii de influența banilor.

Cred în importanța valorii muncii și încurajează copiii să învețe într-un mod unic, adaptat nevoilor și valorilor lor.

Prin această mișcare îndrăzneață, au decis să-și retragă copiii de la școala tradițională și au ales educația acasă, în confortul propriului cămin. Chiar dacă alegerea lor este neconvențională, a fost cea mai potrivită pentru familia lor. Au ajuns la un acord; Orianda rămâne acasă pentru a se ocupa de îngrijirea copiilor, în timp ce Călin se ocupă de afacerile familiei.

„Am decis că este mai bine să îi educăm noi, după propriile noastre principii.” „Soția mea se ocupă în întregime de educația copiilor noștri. Am hotărât să îi creștem noi, așa că i-am retras de la școală. Practicăm home-schooling-ul.

Am considerat că este mai bine să le oferim o educație în conformitate cu propriile noastre principii. Ei au anumite responsabilități și atunci când și le îndeplinesc, primesc sume de bani, între 100 și 50 de lei. Dacă doresc haine sau să participe la anumite activități, trebuie să-și acopere cheltuielile cu banii lor”, a declarat Călin Donca în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, conform Spynews.

Orianda Donca este o mamă dedicată, care își crește cei cinci copii cu multă iubire. Soția afaceristului a afirmat că a luat această decizie din plăcere și se implică în fiecare detaliu al creșterii lor, chiar dacă nu este ușor. De asemenea, toți cei cinci copii dorm în același pat cu părinții lor.

„Să crești cinci copii nu este deloc ușor. Mă implic din plăcere, nu din obligație. I-am alăptat foarte mult, pentru că asta mi-a adus bucurie. Copiii au dormit alături de noi în pat încă de când erau mici”, a mărturisit Orianda Donca.

Publicitate