Ministrul de Interne deplânge polițiștii: Peste 1.000 de secții de poliție au toaleta în curte

Peste 1.000 de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar alte 178 nu au deloc baie, afirmă ministrul de interne, Lucian Bode, conform Hotnews.

Ministrul spune că intenționează să acceseze 1,25 de miliarde de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dotări și reabilitarea de imobile, informează libertatea.ro.

Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secţii de poliţie: avem 2.800 de secţii de poliţie în mediul rural, din care peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă”, a afirmat acesta, marți seară, la B1TV, citat de News.ro.

El a mai spus că „este anormal” să ai fonduri europene la dispoziţie pentru modernizarea acestor clădiri şi să nu le foloseşti. Oficialul român a arătat că fondurile UE vor fi folosite și pentru achiziționarea de noi elicoptere, dar și pentru construirea și operaționalizarea a peste 100 de noi unități de pompieri în mediul rural.

De asemenea, se propune relocarea Spitalului Gerota și construirea unuia nou pe un teren al Academiei de Poliție. Tot din fonduri UE, ministerul își propune să achiziționeze ambulanțe și mașini de pompieri.