Ministrul Muncii, tratat cu indiferență de directorii din subordine care au plecat în concediu

Violeta Alexandru a precizat, într-o conferinţă de presă, că la cele două instituţii pe care le-a vizitat astăzi, ITM Neamț și Casa Județeană de Pensii Neamț, era aglomeraţie şi nu era respectată distanţarea fizică a oamenilor.

„Am găsit două instituţii anchilozate. Lucrurile mergeau din inerţie, dar nu mergeau eficient. Casa de Pensii îşi făcea la minim datoria, nu am văzut acel elan, acea dorinţă să faci lucrurile mai bine.

Coadă în faţa Casei de Pensii, conducerea în concediu. Nu ştiu ce concediu este în septembrie când toată lumea s-a întors la treabă şi au rămas atâtea în urmă. Un singur domn gardian care nici nu avea atribuţii să ofere oamenilor informaţii.

Şefimea la două etaje mai sus, barieră unde scria clar ‘Interzis’. La Inspectoratul Teritorial de Muncă, beznă la propriu. Luminile închise, aparent toţi inspectorii pe teren”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Violeta Alexandru a adăugat că ia în calcul schimbarea directorilor celor două instituţii, scriu cei de la stiripesurse.ro.

„Este foarte posibil, dar sunt genul de om care dă şanse celor cu care lucrează să remedieze. Nu este complicat, ca şef de instituţie, trebuie să te implici. Dacă cineva stă la coadă, să te asiguri că îi creezi condiţii, poţi să pui măcar un scaun.

Mă deranjează în primul rând atitudinea, în al doilea rând dacă nu se schimbă lucrurile, nu mă dau în lături să fac schimbări la nivel de management. Dacă văd că există o rezistenţă la schimbare, voi lua atitudine, dar le dau o şansă să remedieze lucrurile”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, s-a aflat marţi, la Piatra-Neamţ, în cadrul unor acţiuni electorale, dar şi de verificare a activităţilor instituţiilor din subordine.

 

Publicitate