Minore din centrele de plasament, găsite pe post de animatoare într-un club!

Două minore aflate în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au fost observate de mai multe ori dansând la bară într-un club din oraș, informează cotidianul Vreme Nouă.

Conform sursei, DGASPC Vaslui a sesizat imediat Poliția în legătură cu această situație alarmantă.

Cele două fete frecventau clubul, unde se angajau în activități de animație. Un aspect suplimentar de îngrijorare îl reprezintă faptul că una dintre minore a postat recent o filmare pe contul său de Facebook, în care apărea dansând în club. Aceasta a șters ulterior videoclipul, probabil în urma atenționărilor privind posibilele repercusiuni.

Una dintre fete era cazată în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat, parte a Complexului de Servicii Comunitare Nr. 2 Vaslui, până în această săptămână. Cealaltă fată locuiește într-un apartament aflat în folosința DGASPC Vaslui.

Se pare că supraveghetorii din centrele unde sunt internate fetele ar fi avut cunoștință de activitățile lor, însă nu au luat măsuri până acum. Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui a declarat că, conform legii, singura acțiune posibilă este anunțarea imediată a organelor de Poliție.

Publicitate