MINUNE! Un tronson de autostradă din România s-a finalizat cu 8 luni înainte de termen! – VIDEO

O veste extraordinară pentru circulația rutieră din regiunea centrală a României: autostrada Chețani – Câmpia Turzii a fost inaugurată în această după-amiază, cu opt luni mai devreme decât era planificat, stabilind astfel un record în termeni de finalizare anticipată a infrastructurii rutiere.

Lotul nou deschis are o lungime de 15,7 kilometri și este văzut ca un pas semnificativ în conectarea mai bună a regiunilor, informează defapt.ro.

Publicitate

Anunțul a fost făcut de Asociația Pro Infrastructură, care a și postat un videoclip de la ceremonia de deschidere a acestui tronson vital. Această finalizare aduce posibilitatea de a călători pe o distanță de 113 kilometri între Târgu-Mureș și Cluj pe autostradă.

Asocierea constructorilor, Strabag și Geiger, a primit felicitări pentru performanța excepțională, încheind lucrările într-un timp record. Lotul de autostradă a fost finalizat cu un progres fizic mediu lunar de 4,6%, într-o perioadă de 13 luni.

Valoarea contractului pentru acest tronson A3 Chețani-Câmpia Turzii se ridică la 420,34 milioane de lei (fără TVA) și a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a subliniat importanța acestui moment, explicând că această deschidere anticipată reprezintă un record pentru constructor și pentru infrastructura de transport din țară.

Este al treilea proiect consecutiv finalizat în avans de către compania Strabag, după Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei și secțiunea Ungheni – Târgu-Mureș a Autostrăzii A3. Mai mult, există și un al patrulea proiect consecutiv în pregătire, respectiv deschiderea drumului expres care leagă Centura Oradei și Autostrada Transilvania.

Publicitate