Mișcările tectonice pe harta politică a județului Neamț abia acum încep

Mișcările tectonice pe harta politică și administrativă a județului Neamț nu s-au terminat, ba din contra, am spune că abia de acum vor începe să fie mai puternice.

Dacă ne amintim, scena politică a fost zguduită la începutul anului 2018 prin ”decapitarea” primilor trei capi ai județului: președintele CJ Neamț, Ionel Arsene arestat, prefectul județului Vasile Panaite demis din funcție și primarul municipiului reședință de județ, Dragoș Chitic, trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Publicitate

Poate întamplător sau deloc, atunci s-a dat un semnal în mediul politic și nu numai. 

Pe partea stângă a eșicherului politic, se pare că în jurul lui Ionel Arsene nu au mai rămas foarte mulți apropiați sau oameni loiali și odata cu încarcerarea lui Liviu Dragnea, ar fi dispărut orice ”protecție” pe care Arsene o mai avea atât pe plan politic cât și pe plan personal.

Odată cu apusul epocii Dragnea și al trădării unor persoane foarte apropiate, sursele noastre dau ca iminentă o ofensivă a instituțiilor statului avându-l țintă pe Ionel Arsene.

Pe partea dreaptă a aceluiaș eșicher politic, a reapărut fostului primar Gheorghe Ștefan ”Pinalty”. Nu la propriu, ci prin intermediul unor interpuși, evident, iar ultimele mutări de pe scena politică din Piatra-Neamț par să fie regizate de el.

În unele medii se conturează ideea că oricine ar ieși primar de pe partea ”dreaptă”, adică PNL, USR-Plus, PMP, ar trebui să fie un om apropiat sau acceptat de Gheorghe Ștefan. Sloganul ”Ne luăm orașul înapoi” începe să fie tot mai clar.

Așadar, punând lucrurile cap la cap, există posibilitatea ca până la sfârșitul anului să avem vacante fucțiile de Președinte CJ sau de primar de Piatra-Neamț, dar nu este exclusă nici o reținere sau mai multe, făcută de anumite instituții ale statului, într-o dimineață la ora 6.00.

Publicitate