Modelul ”Chitic” luat de exemplu în Moldova: Panglică tăiată la inaugurarea unei toalete

Toaleta unei școli rurale din Republica Moldova a fost inaugurată cu pâine, sare și panglică roșie, în condițiile în care și în țara vecină este în plină desfășurare campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Se pare că modelul ”de succes” al primarului de Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, care a tăiat o panglică tricoloră la inaugurarea unei toalete din municipiu a fost preluat și de oficialii din Moldova.

La evenimentul respectiv au fost prezenți primarul satului, președintele de raion, precum și un deputat socialist (partidul din care provine președintele Igor Dodon, care acum candidează ca „independent” pentru un nou mandat de președinte), relatează agora.md.

Fotografia cu respectivul moment a devenit deja virală pe rețelele sociale din Republica Moldova. În poză apar doi elevi, îmbrăcați în uniformă școlară, care țin panglica roșie ce urmează a fi tăiată de patru persoane publice. „Evenimentul” a avut loc în satul Hiliuți, raionul Râșcani, iar în fotografie apar președintele raionului, socialistul Vasile Secrieru, primarul satului, Alexandru Sandu, ales din partea ACUM, și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco. Dintre toți adulții din poză, doar primarul satului poartă mască, notează agora.md.

Inițial, fotografia a fost făcută publică, miercuri, chiar de președintele raionului, care a postat-o, cu un comentariu electoral, pe contul său de Facebook. Ulterior, a fost ștearsă.

În 10 septembrie, și președintele Igor Dodon s-a fotografiat fără masca la Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia. Mai mult, el a dat și mâna cu câțiva elevi sau i-a cuprins pe după umăr, asta în condițiile în care potrivit normelor în vigoare, cadrele didactice nu au voie să se apropie de elevi.

Și în Republica Moldova se înregistrează zilnic foarte multe cazuri de covid-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la un total de 44.983 de la începutul pandemiei, în condițiile în care țara are până în 4 milioane de locuitori. Numai joi s-au raportat încă 622 de cazuri noi în 24 de ore. Bilanțul total al deceselor se ridică la 1.170.

Publicitate