Modelul de telefon dificil de urmărit, folosit de Cătălin Cherecheș dar și de dealerii de droguri!

Telefonul Nokia 150, aparent modest și accesibil ca preț, lansat în 2023, a devenit dispozitivul preferat al infractorilor și traficanților, inclusiv în cazul recent al arestului lui Cătălin Cherecheș în Germania, conform informațiilor furnizate de Antena3 CNN.ro.

Atractiv pentru cei care doresc să-și desfășoare afacerile „în tihnă”, Nokia 150 oferă caracteristici simple, dar cruciale pentru cei care încearcă să evite supravegherea autorităților.

Absența Bluetooth-ului și a wi-fi-ului îl fac mai dificil de urmărit, iar tehnologia infraroșu permite transferul rapid de informații în momente critice.

Cu o memorie RAM de doar 4 MB, conectivitate 2G, funcția Dual SIM și o baterie de lungă durată, acest model devine alegerea perfectă pentru cei care caută să evite supravegherea în timpul activităților ilegale.

Această preferință pentru telefoane simple nu este nouă în lumea criminalității. Dealerii de droguri din Marea Britanie, de exemplu, optează pentru modele mai vechi, cum ar fi Nokia 8210, cunoscut pentru dimensiunile reduse și lipsa caracteristicilor care ar facilita supravegherea.

Lansat în 1999, Nokia 8210 a devenit popular în închisori datorită capacității de a fi ascuns și transportat ușor.

În contextul crescut al preocupărilor privind securitatea și monitorizarea, autoritățile sunt puse în fața unui nou set de provocări în încercarea de a ține pasul cu tehnologia utilizată de infractori pentru a-și proteja activitățile ilegale.

Publicitate