MOLDOVA S-A TREZIT! Oficial, Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale cu 57,6%

După numărarea a 99,8% din secții, Maia Sandu are 57,6%, iar Igor Dodon 42,3%, conform datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

La acest moment, diferența de voturi intre Maia Sandu și Igor Dodon este de aproape 250.000 voturi, lucru care nu mai poate întoarce cu nimic rezultatul final, deși în 3 secții de vot procesele verbale nu sunt finalizate.

Peste 1,6 milioane de moldoveni cu drept de vot s-au prezentat la urne. Duminică, 15 noiembrie, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Numărul persoanelor care s-au prezentat la urne a fost unul record. Numai în diaspora au mers să voteze peste 250.000 de basarabeni, cu circa 100.000 mai mulți față de primul tur. Ei au format cozi imense la ambasadele din străinătate. De altfel, votul nu a fost lipsit de incidente.

În Frankfurt, de exemplu, nu au fost suficiente buletine de vot, iar secția a fost închisă, după o alertă cu bombă. Turul de scrutin nu a fost lipsit de incidente nici în Transnistria. Într-un sat, în Varnița, localnicii au încercat să-i oprească pe cei din Transnistria să vină să voteze, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină.