”Moșul” aduce o mărire de 5% a salariului primarului Carabelea care are 31.050 lei salariu de bază! – VIDEO

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, va primi un frumos cadou de Moș Crăciun, însemnând creșterea salariului cu un procent de 5%.

Salariile primarilor și președinților de consilii județene vor crește cu 5% de la 1 ianuarie 2024, la fel ca în cazul tuturor bugetarilor. Majorarea de 5% pentru bugetari prevăzută în „Ordonanța trenuleț”, pe baza căreia a fost făcut bugetul de stat pe 2024, li se va aplica însă și aleșilor locali – primari și președinți de consilii județe.

„Am auzit voci din partea primarilor care susţin că au salariul cât o învăţătoare, sincer”, a argumentat ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

În prezent, primarul Andrei Carabelea are un salariu de bază de 31.050 lei, iar de la 1 ianuarie va mai crește cu încă 5%.

Comparând grila de salarizare a primăriei Piatra-Neamț cu cea a Administrației Prezidențiale, observăm că președintele Klaus Iohannis a rămas mult în urma primarului Carabelea, acesta având un venit brut de 24.960 lei, rămas neschimbat de mai bine de 4 ani.

Creșterea salariului de bază pentru primarul Carabelea a fost spectaculoasă ca evoluție:

anul 2020: 18.700 lei
anul 2022: 23.400 lei
anul 2023: 31.050 lei

Întrebat despre salariul pe care îl încasează de la primărie, Andrei Carabelea a declarat într-o emisiune la Monitor TV: „Nu are sens să fac un exercițiu de mai multă modestie să nu recunosc că merit acești bani”. (vezi video mai jos)

În prezent, cheltuielile cu personalul din primărie a ajuns la un record absolut, de 11 milioane de euro pentru anul 2023.

Publicitate