Municipiul Piatra-Neamț s-a îndatorat la bănci ca să-i cumpere primarului limuzină de 28.000 euro

”Ce-i trebuia chelului tichie de mărgăritar?” La întrearea asta ar putea să ne răspundă primarul liberal de Piatra-Neamț, care a achiziționat din bugetul local o limuzină de top, cu zero km, care a costat 1,41 miliarde (lei vechi), adică nu mai puțin de 28.755 euro (TVA inclus).

La câteva luni după ce a fost instalat primar, primarul Andrei Carabelea a îndatorat și mai mult orașul, împrumutând de la bănci 16 milioane de lei (vezi aici), spunând că nu îi ajung banii din bugetul local pentru cofinanțarea proiectele europene.

Cu alte cuvinte, și-a păstrat banii din buget pentru tot felul de achiziții ”interesante” printre care și această limuzină de lux. Deci, pentru poftele proprii, de a se da jos dintr-o limuzină nou-nouță, a găsit bani în bugetul local.

Este jenant să îndatorezi bugetul local la bănci, iar la câteva luni distanță să-ți achiziționezi, din banii contribuabililor, limuzină de 28,000 euro, deși banii ăștia puteau fi investiți în educație, sănătate sau infrastructură.

În data de 6 august, primăria a achiziționat un autoturism marca Skoda Superb iV Ambition în valoare de 118,830 lei, cu următoarele caracteristici: motorizare Plug-in Hybrid; Putere: 115 KW/ 218 CP; Cilindree: 1395 cmc; Culoare: Moon White; Tapiterie: Stofa negru; Cutie de viteze DSG; Norma de poluare: Euro 6.

https://www.e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/109364280

De remarcat este faptul că fostul primar Dragoș Chitic a reușit să meargă în anii în care a condus municipiul cu Dusterul sau cu celelalte mașini din dotarea primărei, iar Gheorghe Ștefan nu a folosit deloc autoturismele instituției, preferând să meargă cu mașina poroprie.