NASA anunță că a descoperit o planetă care ar putea fi locuibilă!

NASA a făcut o descoperire fascinantă în universul nostru vast, anunțând existența unei noi planete denumite TOI-715 b.

Această exoplanetă impresionează prin dimensiunile sale de aproximativ o dată și jumătate mai mari decât cele ale Pământului și, mai ales, prin faptul că completează o orbită completă în jurul stelei sale în doar 19 zile.

Publicitate

Ce face TOI-715 b și mai intrigantă este poziționarea sa în „zona locuibilă” a stelei părintești, ceea ce indică posibilitatea existenței apei lichide la suprafața sa. Apa lichidă este un ingredient esențial pentru susținerea vieții, transformând această descoperire într-o perspectivă extrem de promițătoare pentru comunitatea științifică.

Mai mult, NASA a dezvăluit că există șanse să descoperim și o a doua planetă în apropierea TOI-715 b, cu dimensiuni mai mici și situată, de asemenea, în zona locuibilă. Ambele planete orbitează în jurul unei stele pitice roșii, mai mică și mai rece decât Soarele nostru, oferind astfel condiții propice pentru găsirea de planete locuibile.

Deși TOI-715 b este promițătoare, oamenii de știință avertizează că diferențele semnificative de temperatură, generate de faptul că doar o parte a planetei este permanent expusă la steaua sa, pot crea condiții complexe. Cu toate acestea, telescopul spațial James Webb va juca un rol crucial în explorarea mai profundă a caracteristicilor acestei exoplanete.

Descoperirea TOI-715 b a captat atenția comunității științifice, adăugându-se listei de planete potențial locuibile ce pot fi investigare de către telescopul spațial James Webb. NASA subliniază că posibilitatea de locuire a unei planete depinde de o serie de factori, iar TOI-715 b reprezintă un subiect de studiu extrem de interesant pentru cercetători.

Echipa internațională de oameni de știință condusă de Georgina Dransfield de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, este responsabilă pentru această descoperire, contribuind astfel la extinderea cunoștințelor noastre despre super-Pământuri și diversitatea planetară dincolo de sistemul nostru solar.

Publicitate