Natalia, o elevă de 14 ani, a murit înghețată în drum spre școală, fără ca nimeni s-o ajute!

O tragedie cutremură comunitatea locală, după ce o adolescentă în vârstă de 14 ani, Natalia, și-a pierdut viața în mod tragic, găsindu-se înghețată în zăpadă în apropierea unei parcuri de supermarket Aldi din Andrychów.

Cazul a stârnit indignare în rândul opiniei publice, cu critici adresate atât poliției locale, cât și cetățenilor care au trecut indiferenți pe lângă adolescenta aflată în pericol, informează 3dots.ro.

Publicitate

Totul a început în dimineața zilei de marți, 28 noiembrie, când Natalia și-a sunat tatăl, anunțând că se simte rău și că nu știe unde se află. Cu toate acestea, intervenția autorităților a fost întârziată, conform mărturiilor unui prieten al tatălui, care a fost cel care a descoperit fata în cele din urmă.

Deși tatăl a alertat imediat poliția, oficialii ar fi întârziat să inițieze căutările, concentrându-se inițial pe formalități administrative în loc să localizeze rapid telefonul mobil al adolescentei. După cinci ore de căutări, prietenul tatălui a găsit-o pe Natalia în zăpadă, lângă un panou de afișaj publicitar, cu telefonul în mână.

Indignarea a crescut și mai mult în momentul în care s-a aflat că niciunul dintre trecători sau clienții supermarketului nu a reacționat la situația de urgență a fetei. Cu temperaturile scăzute de minus 3 grade Celsius, Natalia suferea de hipotermie severă atunci când a fost găsită, iar ajutorul a venit prea târziu.

Reprezentanții poliției au respins acuzațiile de intervenție tardivă, susținând că au acționat conform procedurilor și că tatăl fetei ar fi raportat dispariția în cursul după-amiezei. În replică, unchiul Nataliei a declarat că vor lupta pentru dreptate și pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență, pentru ca nicio altă familie să nu treacă printr-o tragedie similară.

Autopsia preliminară a relevat că adolescenta a murit din cauza unei hemoragii cerebrale masive, iar ancheta continuă, includând teste suplimentare și analiza dosarelor medicale ale fetei. Familia Nataliei a suferit deja o tragedie în trecut, cu moartea mamei adolescente, care a pierit în urma cancerului la doar 32 de ani.

Publicitate