Neamț: 1800 salariați din Spitalul Județean tratează 21 de bolnavi internați cu COVID-19

Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț rămâne în continuare închis, iar autoritățile din Neamț au cerut, din nou, Ministerului Sănătății, redeschiderea pentru bolnavii NON-COVID.

După ce pe 23 iunie DSP Neamț a cerut Ministerului Sănătății să redeschidă în totalitate Spitalul Județean, iar Spitalul Orășenesc Târgu-Neamț să fie desemnat spital suport pentru pacienții depistați pozitiv COVID, ieri, 7 iulie, DSP Neamț a făcut din nou aceeași cerere.

Publicitate

Neprimind niciun răspuns de la Ministerul Sănătății, astăzi, 7 iulie, DSP Neamț a făcut o nouă adresă prin care cere redeschiderea spitalului” – a spus prefectul de Neamț într-o conferință de presă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ are internaţi, astăzi, 21 pacienţi pozitiv COVID-19 şi 32 suspecţi, fiind ocupate 6% din total numărului de paturi, iar personal medical și nemedical care deservesc persoanele internate sunt în număr de 1800. Totodată, la spitalul din Bisericani nu mai este internat niciun pacient cu COVID-19.

Reamintim că Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost desemnat spital COVID încă din luna martie.

Dacă inițial, pe 23 martie, DSP Neamț a cerut ca spitalul Roman să devină spital COVID, după apariția focarului la Spitalul Județean, s-a stabilit ca spitalul din Piatra-Neamț să devină COVID iar cel de la Roman să fie tratată cazuistica generală. (vezi articolul AICI).

Începând cu data de 1 aprilie, în Spitalul Județean au fost internate 687 de persoane pozitive și 995 de suspecți. Numărul maxim de pacienți internați a fost pe 20 aprilie, când au fost 319 persoane internate în spital.

În luna iunie, numărul bolnavilor internați la Spitalul Județean era în medie de 50, iar numărul personalului medical și nemedical care deservesc întreaga unitate era de 1715 la un număr de paturi de 883 (vezi articolul AICI).

Astfel, autoritățile au căutat și promis soluții în redeschiderea spitalului pentru bolnavii NON-COVID (vezi articolul AICI).

Pe 23 iunie a fost prima adresă prin care DSP Neamț a cerut Ministerului Sănătății să redeschidă în totalitate Spitalul Județean, iar Spitalul Orășenesc Târgu-Neamț să fie desemnat spital suport pentru pacienții depistați pozitiv COVID (vezi articolul AICI).

Potrivit autorităților, Spitalul Târgu-Neamţ are 260 paturi, secţie de boli infecţioase, compartiment ATI, laboratoare diverse, inclusiv de radiologie, iar din 10 iunie funcţionează şi aparatul de testare Real Time PCR, deci poate asigura tratament pacienţilor COVID-19.

Publicitate