Neamț: ATENȚIE! Apa Serv pregătește o scumpire semnificativă a apei

Potrivit unor surse, conducerea Apa Serv a solicitat către ANRSC o mărire de tarif a prețului apei. Săptămâna aceasta a venit avizul celor de la ANRSC și se pare că prețul va crește până la 25% pentru apă menajeră și între 5 și 10% pentru canalizare.

Publicitate

Astfel, nemțenii ar putea să plătească între 7-14 % mai mult la prețul apei.

Zilele viitoare va avea loc un Consiliu Director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA NEAMȚ”, unde li se va prezenta membrilor cererea Apa Serv, urmând a programa o ședință a Adunării Generale a Asociaţiei unde se va vota mărirea prețului apei.

Potrivit acelorași surse, în compania Apa Serv, sunt pierderi de 70% pe rețea, iar extinderile făcute în ultimii ani nu au adus un număr mare de abonați care să consume apă din rețeaua Apa Serv, populația de la sate fiind mai reticentă.

Probabil măririle de salarii din ultima vreme dar și un management prost al conducerii Apa Serv, au dus la aceste propuneri de măriri ale prețului apei.

Reamintim că Apa Serv este o companie din subordinea Consiliului Județean Neamț, iar de-a lungul timpului această companie a reprezentat un loc călduț și bine plătit pentru membrii de partid.

Astăzi, compania este condusă de apropiați ai președintelui PSD Ionel Arsene, atât în consiliul de administrație cât și în echipa managerială.

Conform ultimului clasament naţional, privind cel mai mare cost pentru apa potabilă și apa uzată din România, întocmit de Asociaţia Pro Consumatori, Neamțul se situează pe locul 8, cu un preț de 8.01 lei/mc (apă+canalizare).

După o mărire a prețului apei cu 7-14%, județul nostru se va situa pe locul 2 la nivel național.

TOP 10 – JUDEȚE CU CEL MAI MARE COST PENTRU APA POTABILĂ ȘI APĂ UZATĂ (martie 2019)

N JUDEȚ COST TOTAL     (apă+canalizare) lei/mc
1 CONSTANȚA 9.86
2 PRAHOVA 8.51
3 BACĂU 8.46
4 SUCEAVA 8.14
5 ILFOV 8.14
6 ARGEȘ 8.13
7 DÂMBOVIȚA 8.06
8 NEAMȚ 8.01
9 VÂLCEA 7.98
10 BUZĂU 7.89
Publicitate