Neamț: județul în care comandanții poliției bat copii minori, apoi sunt cercetați penal

Unii (foști) comandanții de poliție din Județul Neamț lasă o imagine urâtă în urmă, din prisma evenimentelor în care au fost implicați, aici referindu-ne la violențe aplicate minorilor.

În urmă cu o lună, Aurelian Vasea Șoric, fostul comandant al Poliției Neamț, a lovit un minor de 16 ani pe o stradă din Piatra-Neamț.

Incidentul a avut loc pe 21 iunie, în zona Școlii Nr. 10 din municipiul Piatra-Neamț. Potrivit unor surse, se pare că totul ar fi pornit după o ceartă între niște minori, de 16-17 ani, printre care și copilul fostului comandant al IPJ Neamț, Șoric.

Bărbatul a ajuns imediat în zona respectivă, a luat un baston telescopic din mașină și a început să-l lovească pe unul dintre adolescenți.

Alertați de unul dintre minori, polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că între victimă (16 ani, din Piatra-Neamț) și copilul fostului comandant al Poliției Neamț a avut loc o discuție în contradictoriu, ulterior intervenind și bărbatul care l-a lovit pe tânăr. Minorul bătut a ajuns la spital și a depus plângere împotriva agresorului, relatează stiri-neamt.ro.

Un alt caz intens mediatizat, a fost al fostului comandant al Poliției Piatra-Neamț, Cezar Filip. În martie 2014, apar imagini video cu acesta în timp ce lovește cu pumnii și picioarele o minoră. După comiterea faptei, acesta i-ar fi cerut unui coleg să distrugă din servere înregistrarea cu momentul în care lovea minora.

Filmuleţul a apărut însă în presa locală şi a determinat o anchetă internă, soldată cu demisia lui Cezar Filip din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra-Neamţ şi apoi cu pensionarea acestuia.

Cazul ajunge pe masa procurorilor, DIICOT îl trimite în judecată pe comisarul-șef Filip, iar în noiembrie 2019 este condamnat la 5 luni şi 17 zile de închisoare, pentru care s-a dispus amînarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, informează Monitorul de Neamț.

Între timp, Cezar Filip a ajuns avocat, iar Aurelian Vasea Șoric are câțiva ani buni de când și el încearcă să ajungă avocat în Baroul Iași.

 

Publicitate