Nicușor Dan lasă USR în off-side și susține asumat candidaturile PNL la parlamentare

Primarul general, Nicușor Dan, se apropie din ce în ce mai mult de PNL și ia distanță față de USR, partidul care l-a propus, pentru prima oară, candidat la Primăria București.

Zilele trecute au apărut în București primele elemente electorale prin care Nicușor Dan apare direct și asumat în pliante cu liberalii. 

Într-o analiză făcută de Cristian Hrituc pentru evz.ro, acesta spune că Nicușor Dan i-a predat cheile de la sediul de campanie pe care l-a avut lui Orban ca gest simbolic. Nicușor Dan a ales să se «apropie» din ce în ce mai mult de liberali și să se distanțeze de USR.

Analistul politic a prezentat, pe scurt, în această postare, cum a ajuns Nicușor Dan primar, pornind de la cursa internă în care s-a confruntat cu Vlad Voiculescu, susținut de PLUS.

„Firul epic e cam așa: acceptă nominalizarea din partea PNL pentru candidatură, obligând USR să renunțe la cursa internă, îi dă șah mat lui Vlad Voiculescu și ajunge candidatul PNL-USR. Imediat după alegerile locale, lasă de înțeles că PNL l-a susținut mai mult”, a mai arătat Cristian Hrițuc în postarea de pe Facebook.

El a comentat arătând că USR ar trebui să-și facă o analiză și să vadă de ce Nicușor Dan a luat această decizie și a preferat să se afișeze alături de liberali.

„Acum, se afișează la începutul campaniei electorale pentru alegerile generale alături de Orban și conducerea PNL București. USR ar trebui să își facă o analiză și să vadă de ce l-a pierdut pe Nicușor Dan”, a mai scris analistul politic pe Facebook.

În urmă cu două săptămni, Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a participat la inaugurarea sediului de campanie al PNL în Bucureşti, unde a înmânat simbolic cheia sediului liderului PNL, Ludovic Orban.

La eveniment au fost prezenți ministrul Finanţelor Publice, Forin Cîţu, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, precum și alţi candidaţi ai PNL. Sediul de campanie a găzduit campania pentru alegerile locale a Primarul General, iar acum va deveni sediul de campanie al liberalilor.

„Domnule Primar General, vă mulțumesc că ne-ați ajutat să asigurăm continuitatea în acest sediu care, chiar cred că poate fi considerat un simbol al noului București.

Nicuşor Dan a declarat, la rândul său, că este „un sediu cu noroc, un sediu în care a colaborat foarte bine cu echipa PNL”. Dan a precizat că a ales acest sediu pentru că este „un loc simbolic” şi a urat succes echipei PNL.