Noi reguli în restaurante: consumație minimă de 300 de lei și timp limitat de stat la masă

Mai multe restaurante din Cluj-Napoca au impus regula de „consumație minimă”, iar clienții nu pot sta la mese mai mult de două ore, scrie Monitorul de Cluj.

La un local care are igluuri, patronul a impus consumație de 300 de lei la masă.În Cluj-Napoca, rata de infectare cu noul coronavirus este de 3,24, potrivit bilanțului transmis, marți, de  autoritățile din Cluj.

Publicitate

Din cauza incidenței mari, restaurantele nu s-au deschis la interior, iar proprietarii restaurantelor au fost nevoiți să se reinventeze pentru a-și putea păstra afacerea. Majoritatea au achiziționat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic) și sunt încălzite cu lămpi de ulei care consumă destul de mult.

Aceste corturi sunt „portița” prin care angajatorii reușesc să își mențină afacerea, în ciuda restricțiilor severe impuse de autorități, scriesursa citată. Astfel, patronii care au astfel de corturi cer o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei.

De asemenea, și timpul petrecut la masă este limitat: nu ai voie să stai mai mult de două ore. Într-un iglu pot intra 6 persoane la o masă, dar numărul poate crește până la 8, doar dacă unul dintre clienți își asumă pe propria răspundere printr-o declarație.

În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproape patru luni, de când rata de infectare la mia de locuitori este peste 3 la mia de locuitori.

Publicitate