NOU! Băi de nămol în incinta Ștrandului municipal (FOTO)

Autoritățile din Piatra-Neamț ne pregătesc o surpriză de proporții: băi de nămol în incinta Ștrandului municipal.

Pentru că Piatra-Neamț este stațiune turistică de interes național, mai-marii orașului vor să scoată în evidență cea mai de preț resursă cu care ștrandul se mândrește: nămolul.

Inițial am crezut că nu s-a făcut decolmatarea canalelor care vin din zona pădurii spre intrarea în ștrand sau nu s-au investit bani pentru lărgirea canalelor de scurgere al aluviunilor care curg în urma ploilor.

Abia mai târziu am înțeles că se dorește ca nămolul să facă parte din arealul balneoclimateric cu care municipiul Piatra-Neamț să rupă gura turiștilor.

Pentru prima dată, “baia de nămol” a fost folosită de egipteni pentru împachetări cu nămol, urmate de expuneri la soare și îmbăiere. Mineralele conținute în el ajutau la creșterea imunității generale, a activării circulației periferice (mâini, picioare) și la îmbunătățirea tonusului pielii. Acest tratament îi ajuta pe vechii egipteni să suporte contrastul termic diurn-nocturn.

Felicităm autoritățile locale pentru această oportunitate oferită nemțenilor și amintim că metoda (băi de nămol + băi de soare + băi sărate) duce la prevenirea bolilor de piele, la creșterea rezistenței la frig, la creșterea imunității generale, în special la copii, la mineralizarea corpului și la combaterea durerilor reumatice.

*acest articol este un pamflet…însă pozele, NU!

Publicitate