Noua lege privind înființarea firmelor. Nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor

Începând de astăzi, 6 iulie, intră în vigoare o lege care îi va ajuta pe românii care vor să-și înființeze o firmă nouă, prin debirocratizarea procesului. 

Este vorba despre Legea nr. 102/2020, publicată în Monitorul oficial nr. 583/02.07.2020.

Publicitate

Deși ea a intrat în vigoare la trei zile după publicare, adică pe 5 iulie, ea își produce efectele de astăzi, iar românii care vor să înființeze o firmă au viața mai ușoară.

Prin această lege, nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor când se înființează o societate cu sediul social într-un ansamblu rezidențial cu destinația de locuințe.

Totodată, se abrogă prevederile care stabileau că o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât doar într-o singură societate cu răspundere limitată. Astfel, românii pot să-și deschidă a doua firmă fără să trebuiască să pună o rudă cu 0.01% în firmă.

Prin urmare, în urma abrogării acestei restricții, o persoană fizică sau o persoană juridică poate să fie asociat unic la mai multe societăți cu răspundere limitată. Legea nu impune un număr maxim.

A treia modificare se referă la abrogarea interdicției ca în aceeași încăpere să aibă sediul social doar o singură societate.

Practic, după intrarea în vigoare a Legii, în aceiași cameră poate să existe sediul social la mai multe societăți. Legea nu impune un număr maxim.

Publicitate