NouaPiatra: investițiile făcute de Gheorghe Ștefan, scoase la vânzare de către primarul Carabelea!

Un proiect de hotărâre inițiat de primarul PNL Andrei Carabelea și care va intra astăzi la votul consilierilor locali, are ca obiect scoaterea la vânzare publică a ”stației plecare telegondolă” din municipiul Piatra-Neamț.

Investiție făcută de către fostul primar Gheorghe Ștefan în anul 2008, telegondola din Piatra-Neamț a devenit rapid un reper național pentru sute de mii de turiști care i-au trecut pragul.

În schimb, atât telegondola cât și pârtia de schi, telescaunul și ștrandul municipal au fost administrate prin societatea Perla Invest SRL care între timp a ajuns în insolvență.

Cu toții ne întrebăm, pe bună dreptate, cum să ajungă în insolvență o societate care administrează bunurile cele mai de preț ale orașului în materie de turism și recreere și care aduc, de mai bine de 14 ani, sute de mii de turiști.

Răspunsul e simplu: prin management defectuos. Perla Invest a fost o sociatate căpușată de PDL în anii de grație de după 2008, când s-au făcut numai numiri politice la conducerea acesteia și toți băieții ”deștepți” ai vremurilor au trăit bine de pe urma acestor investiții.

Dar, nu trebuie să uităm nici perioada în care PNL a preluat această societate prin intermediul fostului primar Dragoș Chitic și a actualului Andrei Carabelea, care nu au făcut altceva decât să lase în paragină investițiile din urmă cu 14 ani și să privească cum se degradează de la un an la altul.

S-au atras bani din fonduri europene pentru stații de autobuz de 60.000 de euro, dar nici Chitic și nici Carabelea nu au adus 1 euro din banii europeni pentru a relansa turismul și pentru a da din nou viață dealului Cozla sau Pietricica.

Telegondola și ștrandul municipal sunt singurele investiții care mai produc bani pentru municipiu în acest moment, dar lipsa de viziune a ultimilor doi primari face ca obiectivele să înceapă să fie scoase la vânzare pentru a se acoperi datorii mai vechi.

Astfel, primarul Carabelea vrea să vândă piciorul de plecare a telegondolei pentru ca Finanțele Publice și Alpha Bank să-și mai recupereze din banii pe care societatea Perla Invest le datorează.

Carabelea propune spre vănzare următoarele bunuri ale telegondolei, cu mențiunea că cel care va cumpăra să permită funcționarea telegondolei, în continuare, prin SC Perla Invest:

  • teren intravilan în suprafață de 1.000 mp
  • construcție în suprafață utilă de 567 mp
  • construcție în suprafață utilă de 1.707 mp