Noul Ministru al Muncii nu are locuință, în schimb deține două puști cu lunetă!

Partidul Social Democrat (PSD) a oficializat numirea Simonei Bucura-Oprescu în funcția de ministru al Muncii, după demisia lui Marius Budăi săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar propunerea a fost deja înaintată președintelui Klaus Iohannis pentru aprobare.

Simona Bucura-Oprescu are o vastă experiență în cariera sa politică și se află la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Ea a fost aleasă inițial în funcția de deputat în 2012, în perioada fostului USL. Înainte de implicarea în politică, a ocupat diverse poziții de responsabilitate în sectorul privat.

Publicitate

Înainte de a deveni politician, Simona Bucura-Oprescu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș și manager general la firma Top Image între anii 2005 și 2010, activând în domeniul producției publicitare.

La vârsta de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice din Craiova și a urmat studii postuniversitare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, ea a finalizat studii postuniversitare la Colegiul Național de Informații, în cadrul Academiei SRI.

Potrivit ultimei declarații de avere, Simona Bucura-Oprescu nu deține proprietăți imobiliare. Ea deține un autovehicul achiziționat în 2019 în valoare de 9.000 de euro și a investit în titluri de trezorerie.

În ceea ce privește datoriile, viitoarea ministru al Muncii are două credite în valoare totală de aproximativ 77.000 de lei, iar suma disponibilă în conturile sale este de 45.000 de lei și aproximativ 13.000 de euro.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a menționat în declarația de avere că deține două arme de vânătoare cu lunetă în valoare de 6.000 de euro fiecare.

În ultimul an fiscal, ea a obținut venituri în valoare de 141.636 de lei din indemnizația de deputat în Camera Deputaților.

Simona Bucura-Oprescu a atras atenția anul trecut prin discursul său susținut în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, în timpul vizitei acestuia în județul Argeș. În acel eveniment, Bucura-Oprescu a declarat în mod fals că România ar avea un parteneriat strategic cu China și a exprimat aprecierea sa față de intenția Chinei de a deschide un Institut Confucius la Pitești.

‘Relațiile dintre România și China sunt consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem (…) Apreciem preocuparea dumneavoastră pentru mediul de afaceri, pentru colaborarea cu comunitățile locale din România și pentru parteneriatul între Argeș și China în domeniul sănătății prin colaborarea cu Spitalul din Mioveni, precum și în domeniul educației, apreciem foarte mult intenția de a deschide un Institut Confucius la Pitești’, a declarat Simona Bucura-Oprescu, conform presei locale.”

Publicitate