Novak Djokovic, descalificat de la US Open, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge

Liderul mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge. USTA a anunţat primele sancţiuni pentru campionul sârb: sportivul pierde tot ce a câştigat la această ediţie a turneului american: suma adunată, dar şi punctele obţinute.

Reacţia USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat, care a fost preluat şi postat de organizatorii de la US Open, scrie digi24.ro.

Publicitate

„În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident.”, se arată în comunicat.

Campion în ediţia trecută de la US Open, Novak Djokovic adunase pentru calificarea în optimi, la actuala ediţie, 180 de puncte şi 250.000 de dolari.

De asemenea, campionul sârb a mai fost sancţionat cu 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferinţa de presă de după meci.

Ca şi deţinător al trofeului, Novak Djokovic avea de apărat 2000 de puncte la această ediţie a US Open. Astfel, în clasamentul ATP de la finalul turneului, sârbul va avea cu 2000 de puncte mai puţin.

Campionul sârb nu a participat la conferinţa de presă, după acest incident, şi a preferat să-şi expună punctul de vedere pe reţelele sociale.

Întreaga situație m-a făcut să fiu foarte trist şi să simt un gol pe dinăuntru. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar organizatorii turneului mi-au transmis că, slavă Domnului, se simte bine.

Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu îi voi dezvălui numele, pentru a păstra discreţia.

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să lucrez la această dezamăgire și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ca persoană.

Le cer scuze celor de la US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău„, a scris Novak Djokovic pe reţelele sociale.

Publicitate