Nu mai așteaptă autoritățile! Mandachi începe construcția unui spital modular la Rădăuți

Omul de afaceri Ștefan Mandachi anunță că începe construcția unui spital modular la Rădăuți, în contextul înmulțirii cazurilor de Covid-19 în România.

Acesta a făcut anunțul pe contul său de Facebook, unde a anunțat că deja a avut o întâlnire cu managerul spitalui Covid din Rădăuți, Traian Andronachi.

Publicitate

Ștefan Mandachi spune că investiția se ridică la aproape jumătate de milion de euro, bani proveniți din donații și încasările filmului ”30 ani și 15 minute”, anunță europafm.ro.

”Am primit o cerere de la Spitalul Covid din Rădăuți cu solicitarea să susținem construția unor unități modulare spitalicești.

Am venit personal la Rădăuți și l-am întâlnit pentru prima dată în viață pe managerul spitalui, Traian Andronachi.

Omul mi-a explicat obiectiv nevoia urgentă a unor secții noi (practic un spital mobil exterior). Am dat cu pasul și am măsurat cum am putea aranja unitățile mobile, conexiune curent etc. Am calculat cum vom instala containerele medicale ca să nu pierdem din spațiile verzi etc.

Spitalele modulare din Iași și Bacău, încă ținute închise

Întrucât afară ploua, mi-a propus să ne adăpostim în holul de la Secția de Psihiatrie. Fără să am habar că voi da nas în nas cu cadre medicale, toți doctorii și asistentele de pe secție cu care m-am sincronizat incidental au afirmat răspicat că s-au făcut minuni la spital, că în trecut lucrau ca-ntr-o șură, iar acum totul arată impecabil, la standarde europene.

Sunt vorbele lor, nu ale mele. Am fost, am văzut, confirm! Mi-am dat seama în cinci minute că Andronachi a făcut treabă de lider la Spital! Bravo lui!

Văzând cu ochii mei FAPTELE omului (este foarte pasionat de meseria lui) am propus să dotăm mai consistent unitățile. Argumentele sunt: începe să se precipite pandemia iar întreaga Bucovină gravitează în jurul spitalului din Rădăuți. De asemenea, foarte mulți oameni din zonă au susținut campania noastră de donații!

După o discuție logică din care am înțeles limpede cât de urgent trebuie să ne mișcăm, având în vedere că ar fi o catastrofă să ne mai întoarcem în Zonă Roșie, dar mai ales pentru toți oamenii din Bucovina care ne-au susținut, am decis că voi finanța la Rădăuți unul dintre cele mai mari spitale modulare mobile din Moldova. Spitalul modular va conține:

– Containere medicale modulare: 26 bucăți
– oxigenatoare/ concentratoare de oxigen: 48 bucăți
– troilere pentru medicația de urgență: 2 bucăți
– cărucioare transport pacienți: 6 bucăți

– monitoare cu funcții vitale: 48 bucăți
– analizer (aparat pentru analiză urgentă)
– paturi cu targă și tub de oxigen: 2 bucăți
– 2 ecografe, 2 electrocardiografe, 2 defibrilator,

– paturi echipate: 51 bucăți
– noptiere medicale: 51 bucăți
– calculatoare speciale/ imprimante: 4 bucăți

– frigidere: 12 buc
– instalație video de supraveghere
– sistem anti-incendiu și 25 stingptoare

Mai sunt ceva utilaje și agregate cu denumiri întortocheate și nu cunosc detaliile.
Probabil investiția va fi de aproximativ 400.000 – 500.000 euro, din primele estimări.

Oricum, încă aștept oferte de la furnizori (dacă nu primim cea mai bună calitate la cel mai bun preț, nu vă osteniți trimiteți, că le ignorăm)! Dar dacă aveți oferte de nerefuzat, trimiteți-le la [email protected].

Banii provin din strângerile de fonduri pe care le-am inițiat eu și le-am dat viață prin filme, postări, interviuri, conferințe (încă intră bani în conturi în urma campaniilor mele).
De asemenea, voi dona o parte din veniturile filmului ”30 ani și 15 minute” către Spital. (toate veniturile filmului vor fi donate în campanii umanitare, dar deja am promis și altor oameni profund afectați).

Dacă nu ajung banii (suntem angrenați în mai multe campanii de ajutorare), eu personal voi începe o nouă campanie de donație sau voi suplimenta sumele din banii mei (pe persoană fizică). Nu mă las până nu construim acest spital.

Acum, primul pas a fost făcut! Eu banii i-am pregătit (aproape juma’ de milion de euro). Să privim spre aparatul birocratic. Eu sunt sigur că Traian Andronachi
va alerga pentru spitalul lui, dar nu depinde doar de mine sau de el.

Să vedem cum aprobă autoritățile, cum se dau avizele și celelalte aprobări etc. Sperăm să nu ne încalece birocrația. Dar de azi, 7 octombrie, vom cuantifica și noi timpii în care ies toate autorizațiile atât pe plan cât și de la Ministerul Sănătății etc. Așteptăm. Tic-tac, tic-tac”, anunță Ștefan Mandachi.

Publicitate