Nu numai că nu s-au eliminat, dar Guvernul va CREȘTE PENSIILE SECIALE (video)

Ludovic Orban a avut parte de un moment jenant în ședința de Guvern, în care a vrut să precizeze că nu va crește pensiile speciale, după ce punctul de pensie va crește, de la 1 septembrie, cu doar 14% și nu cu 40 de procente, așa cum prevede legea.

Însă, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a intervenit și a anunțat că vor crește și pensiile speciale.

Publicitate

Ludovic Orban: Am văzut o întreagă discuție legată de modul în care să se facă această majorare. Mulți au zis: să creștem pensiile mici, să facem o creștere direct proporțională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil. Noi nu majorăm pensiile, ci punctul de pensii. Dacă am face o majorare diferențiată procentual, am crea niște nedreptăți imense și am încălca principiul contributivității. Nu se cresc pensiile speciale în această majorare.

Violeta Alexandru: Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivității care, prin schimbarea anunțată, în mod automat vor crește, respectiv o parte consistentă care vine de la bugetul de stat, parte care nu are niciun impact.

Ludovic Orban: Pensia minimă socială va crește.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi, în ședința de guvern, conform stiripesurse.ro.

Publicitate